ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: Kinahopp fixade lyft

De ledande europeiska börsindexen avslutade veckan i dur. Det innebar tredje raka veckan med stigande indexnivåer, för första gången sedan oktober. På fredagen bidrog hopp om Kinastimulanser till riskaptiten, medan USA-jobbrapporten för februari gav blandade besked.

Regionala Euro Stoxx 50 steg 0,8 procent. Franska CAC 40 var 0,9 procent upp medan tyska DAX steg 0,7 procent.

Basmetallpriserna steg på fredagen, med stöd av hopp om fler stimulanser från kinesiskt håll i samband med den årliga folkkongressen som hålls i helgen.

Brittiska FTSE100 steg 1,1 procent med råvaror som klart bäst presterande sektor. Glencore och Anglo American rusade båda mer än 10 procent, medan BHP Billiton och Rio Tinto avslutade veckan med uppgångar på 9,1 respektive 5,9 procent.

USA-jobbrapporten för februari visade på en oväntat stark sysselsättningsökning medan lönerna oväntat sjönk.

Federal Reserve håller sitt nästa räntemöte i mitten av mars, och enligt Bloomberg News pekar marknadsprissättningen mot mindre än 10 procents sannolikhet för höjning vid det mötet. I nästa vecka kan ECB komma med nya stimulansåtgärder.

Tyck till