ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Costco höjer minimilönen för första gången på 9 år

Amerikanska detaljhandelskedjan Costco Wholesale har för första gången på nio år valt att höja minimilönen för de anställda. Svårigheter med att få tag på ny personal ligger bakom beslutet, sade bolaget under ett konferenssamtal, skriver Bloomberg.

Costco Wholesale väljer att höja minimilönen till mellan 13-13,50 dollar per timme, från tidigare 11,50-12 dollar.

Löneökningen väntas ha en negativ effekt på bolagets resultat med 1 cent per aktie under de kommande tre månaderna, och 2 cent under de därpå följande tre kvartalen. Men enligt finanschefen Richard Galanti är löneökningen ändå rättfärdigad.

"Detta är ett fysiskt krävande jobb. Du är på dina fötter, lyfter och flyttar på saker och ting. Vi tyckte att det var dags", säger Galanti.

Costco Wholesale, som är näst största aktören i USA, har 117.000 anställda. Hur många av dem som kommer att få en löneökning avslöjades inte.Costco Wholesale har i likhet med flera andra detaljhandelsaktörer i USA börjat notera att det på sistone råder brist på arbetskraft. Senaste siffrorna visade att arbetslösheten föll under 5 procent och tidigare i år valde främsta rivalen Wal-Mart att höja sin minimilön för de anställda till 10 dollar i timmen.

Tyck till