ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York-börser: Onsdagen slutade på plus

  • Dow Jones. Foto: Bloomberg

New York-börsen stängde på plus, med samtliga tunga index något under ondagens toppnivåer men upp drygt 0,5 procent vardera.

New York-börsen slutade onsdagen på plus efter centralbankschefen Janet Yellens duvaktiga kommentarer om Federal Reserves syn på räntebanan det närmaste året. Dow Jones, Nasdaq Composite och storbolagsindexet S&P 500 slutade alla onsdagen med uppgångar på drygt 0,5 vardera.

”(Yellen) verkar luta väldigt mycket mot den duvaktiga sidan och marknaden tolkar det som en signal om att Fed kanske försöker skapa en svagare valuta eller en mer hoppfull marknad eller möjligtvis båda”, säger Ian Gunner, förvaltare på Atlanta Hard Currency Fund, till nyhetsbyrån Reuters.

Liksom på de europeiska börserna fick framför allt råvaru- och verkstadsaktierna fart. Dow Jones delindex för basmaterialbolag presterade bäst under onsdagen och steg 0,8 procent. Delindexet för teknologisektorn klättrade 0,7 procent.

Finansbolagen gick också starkt i kölvattnet av Janet Yellens kommentarer tidigare på dagen och delindexet för sektorn slutade på plus 0,6 procent. Uppgången leddes av försäkringsjättar som Met Life och AIG som steg 6,6 respektive 2,2 procent.

Oljan vände däremot, trots att en svag dollar bör öka efterfrågan på råvaran i länder med andra valutor. Amerikanska WTI steg under onsdagen men föll igen under kvällen och handlades för drygt 38,3 dollar fatet vid stängningen i New York, ner från toppen på strax under 39,8 dollar vid 16:30.

Tyck till