ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Högre kurser väntas i USA

USA-börserna väntas få en positiv inledning på onsdagen. För andra dagen i rad kommer stöd från Federal Reserve och de duvaktiga uttalanden som Janet Yellen gav på tisdagen.

S&P 500-terminen var klockan 14.51 0,6 procent över fair value och Nasdaq 100-terminen var 0,6 procent över.

En ökad riskvilja kan skönjas då investerarna tycks ha läst in en ökad sannolikhet för en försiktig hållning från Federal Reserves till förändringar i styrräntan.

Ett klassiskt Fed-drivet rally för riskfyllda tillgångar kan ge bränsle till aktierna uppger Wouter Sturkenboom till Marketwatch. "I grund och botten kan en återgång till en miljö med en svagare dollar ge stöd till riskfyllda tillgångar. Marknaden älskar fortfarande duvaktighet utan att uppenbarligen oroa sig för mycket om vad som orsakar den här duvaktigheten."

Samtidigt ser Sturkenboom risk för att den annalkande rapportsäsongen kan bidra till oro när den sedvanligt drar igång med Alcoa den 11 april.

Inför fredagens viktiga sysselsättningsstatistik kom i dag en försmak med släppet av ADP-siffrorna. Sysselsättningen inom den privata sektorn i USA bedöms ha stigit med 200.000 arbetstillfällen i mars, vilket var helt i linje med analytikernas förväntningar.

Boeing planerar att säga upp runt 4.500 anställda till juni. Genom detta accelererar den amerikanska flygjätten sina kostnadsbesparingsplaner i ett försök att parera en marknad som pressar priserna på flygplan. Neddragningarna motsvarar cirka 2,8 procent av personalstyrkan på 161.000 anställda vid årsskiftet.

Warren Buffetts ägarbolag Berkshire Hathaway har ökat sin ägarandel i banken Wells Fargo.

President Barack Obama har kommit med förslag för att hindra opioidmissbruk. Bland annat talas det om förbättrad tillgång till läkemedelsbehandlingsprogram och en utökad spridning av läkemedel som kan motverka överdoser. Ett konkret förslag omfattar en lag som ska öka möjligheten att behandla patienter med buprenorfin, en behandling som används för att avvänja människor från heroin och smärtlindrande läkemedel. Förändringen ska öka de auktoriserade läkarnas möjlighet att förskriva dessa läkemedel till 200 från tidigare 100 patienter.

Förutom svenska Orexo verkar bland annat amerikanska Biodelivery Sciences och brittiska Reckitt Benckiser på marknaden för opioidberoende.

Tyck till