ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Han tar över efter Anders Sundström

  • Foto: Christine Olsson/TT
Lars Idermark greppar ordförandeklubban i Swedbank, efter att Anders Sundström fösts åt sidan av valberedningen. Men det är en tillfällig lösning, han sitter bara ett år.

Lars Idermark är Swedbanks nuvarande vice ordförande. Han har tidigare varit både ordförande och vd i banken, och bland annat också haft vd-posterna i Kooperativa Förbundet, Lantbrukarorganisationen LRF och Andra AP-fonden.

Under Lars Idermarks temporära ordförandeskap behöver banken rekrytera både en ny uppsättning toppchefer och en ny ordförande som kan ta vid efter årsstämman 2017.

Swedbank står för närvarande utan både vd och finanschef, i kölvattnet av de privata fastighetsaffärer bankens toppskikt som Di tidigare avslöjat.

”För att värna banken, dess varumärke och att skapa förutsättningar för nästa utvecklingssteg, har jag accepterat att under det kommande året återinträda som ordförande”, kommenterar Lars Idermark i ett pressmeddelande.

Swedbanks valberedning meddelar att det ursprungliga förslaget till omval av Anders Sundström på ordförandeposten ”inte har tillräckligt stöd” bland bankens ägare.

”Valberedningen har därför meddelat Anders Sundström att han inte kommer att föreslås till omval”, skriver valberedningen i sitt pressmeddelande.

Ersättaren Lars Idermark tar över ordförandeposten tillfälligt, i ett år. Han är ”beredd att på kort varsel åta sig uppdraget som styrelsens ordförande”, och han har ett brett stöd hos ägarna, enligt valberedningen.

Tyck till