ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: Fed stärkte råvarurelaterat

Med duvaktiga signaler från Federal Reserve i ryggen klättrade de europeiska börserna på bred front under onsdagens handel.

Klockan 17.30 var Euro Stoxx 50 upp 1,4 procent, medan det bredare Bloomberg Europe noterades på plus 1,3 procent. Sektorsvis gick råvarurelaterade aktier starkast, samtidigt som energisektorn återhämtade sig tillsammans med oljepriset efter tisdagens nedgångar.

Fed-chef Janet Yellen sade sent på tisdagskvällen att Fed bör gå försiktigt fram med räntehöjningarna framöver, mot bakgrund av svagheten i den globala ekonomin.

"Janet Yellen tonade ned all hökaktig retorik som kommit från Fed i kölvattnet av det förra mötet. Marknaderna är mindre oroade för en höjning i april, och utsikterna för en höjning i juni har också backat tydligt, och det ger marknaderna i allmänhet ett lyft", sade Michael Hewson, London-baserad analytiker vid CMC Markets, till Bloomberg News.

En aktie som klättrade lite mer än andra var gruvbolaget Anglo American, efter att analyshuset Berenberg skrivit att bolaget tycks strukturera sin tillgångsportfölj för att locka till sig en uppköpsintressent. Aktien steg 12 procent.

Tyck till