ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Asien: Japan mot strömmen

De ledande börserna i Asien stiger i onsdagshandeln efter gårdagens duvaktiga uttalande från den amerikanska centralbankschefen Janet Yellen. Japanska börser går mot strömmen i takt med en förstärkning av den japanska valutan yenen.

På Tokyobörsen backade Nikkei 225 med 1,3 procent till 16.879 medan det bredare Topix var ned 1,6 procent till 1.356.

Janet Yellen betonade i gårdagens tal den globala ekonomiska och finansiella osäkerheten som till stora delar drivs av Kinas ekonomiska utveckling och pressade oljepriser. Uttalandet fick den amerikanska dollarn att tappa i styrka samtidigt som det pressade upp den japanska yenen.

Från Japan har också statistik över industriproduktionen preliminärt visat på en nedgång med säsongsjusterade 6,2 procent i februari jämfört med närmast föregående månad. Väntat var en nedgång på 6,0 procent enligt Dow Jones Newswires.

De kinesiska börserna stärks, framförallt fastlandsbörserna Shanghai och Shenzhen som är upp 2,4 respektive 3,1 procent

Tyck till