ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: 3D-bolag rusar

Lätta vinsthemtagningar kunde skönjas i den inledande torsdagshandeln på Wall Street, som har två raka uppgångsdagar i ryggen.

Oljepriset backade, vilket tillsammans med försiktighet inför fredagens jobbrapport fick investerare att ta bort en del risk från bordet.

Strax efter klockan 16 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,2 procent till 16.859. S&P 500 backade 0,3 procent till 1.980 efter att ha stigit 2,8 procent de senaste två sessionerna. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 0,2 procent till nivån 4.694.

Omkring 160 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 250 miljoner aktier omsatts.

"Det är uppmuntrande att marknaden lyckats försvara den senaste tidens uppgångar och nu konsoliderar. Investerare ser över sina innehav inför morgondagens jobbrapport. Om rapporten visar på fler nya jobb än väntat, kommer det definitivt öka sannolikheten för en snar räntehöjning", sade Alan Gayle, senior strateg vid Ridgeworth Investments i Atlanta, till Bloomberg News.

På aktiefronten rusade Stratasys 10 procent i den inledande handeln. Bolaget, som sysslar med 3D-printing, gjorde en lägre förlust än väntat i det fjärde kvartalet och uppgav högre försäljningsprognos för 2016 än väntat.

Avslutningsvis visade statistik att orderingången i USA:s industri steg klart mindre än väntat i januari jämfört med månaden före vilket påverkade börshumöret marginellt negativt.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 1,84 procent.

Tyck till