ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Schäuble kritiserar Putin hårt

  • Vladimir Putin, Rysslands president. Foto: Alexei Druzhinin / TT

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble hävdar att Rysslands president Vladimir Putin är rädd för Europas sociala och demokratiska modell, och uppmanar därför de europeiska länderna att stå emot Putins försök att så split mellan dem.

Det är inte, enligt den tyske finansministern, en utvidgning av EU eller Nato som oroar den ryska regeringen mest, utan det faktum att Europas "mjuka värden" kommer närmare den ryska gränsen.

"Det är därför som (Putin) försöker försvaga Europa, genom att splittra oss och genom att fresta oss att endast tänka i begränsade och nationalistiska banor. Vi får inte spela med på hans villkor", sade Wolfgang Schäuble i samband med att han besökte London School of Economics i den brittiska huvudstaden London på torsdagen.

 

Tyck till