ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Glädje för Bill Ackman när Herbalife faller tungt

Herbalife, näringsbolaget som befinner sig under federal granskning för påstått främjande av pyramidspel, uppger nu att bolaget överskattat sin tillväxt av nya medlemmar under fjolåret till följd av felaktigheter i databasen.
Det rapporterar Bloomberg.

Måttet antalet nya aktiva medlemmar steg bara med 3,2 procent globalt i fjärde kvartalet i årstakt, inte de 16,7 procent som uppgavs vid telefonkonferensen den 25 februari, rapporterade bolaget idag.

Antalet aktiva nya medlemmar i USA steg med 30,7 procent och inte de 71 procent som tidigare uppgetts. Herbalife förlitar sig på självständiga distributörer för att sälja viktminskningsdrinkar och -tillbehör.

Dagens besked kan glädja Bill Ackman på Pershing Square Capital Management som har blankat Herbalifes aktie och kallat bolaget för ett "olagligt pyramidspel".

Herbalife uppger att bolaget upptäckte de felaktiga siffrorna den 1 mars. Bolaget har tidigare avvisat Ackmans kritik.Herbalifes aktie faller i skrivande stund med 13 procent på förhandeln i New York.

Tyck till