ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fortsatt motvind för Brummer

  • Patrik Brummer har tvingats att lägga ned fonder. Foto: Claes-Göran Flinck

Hedgefonden Brummer Multi-Strategy har fått en tung start på 2016. Fonden backade med 1,9 procent i februari och är nu ner 2,5 procent sedan årsskiftet.

Hedgefonden Brummer Multi-Strategi, BMS, har som ambition att leverera en stabil avkastning oavsett hur marknaden går. Fonden är en diversifierad lågriskfond som investerar i andra hedgefonder som förvaltas av Brummer & Partners-koncernen.

Brummer Multi-Strategi har levererat en avkastning på omkring 159 procent sedan starten 2002 men har fått en tuff start på 2016. I februari levererade fonden en månadsavkastning på minus 1,9 procent och har nu backat med 2,5 procent sedan årsskiftet. Brummer Multi-Strategi förvaltar drygt 50 miljarder kronor.

Systerfonden Brummer Multi-Strategy 2xL som använder sig av belåning backade i sin tur med 3,9 procent i februari och är ner 5,2 procent sedan årsskiftet.

Dagens industri har tidigare rapporterat om att Brummer avvecklat tre hedgefonder i år.

En ljuspunkt är dock den modellbaserade hedgefonden Lynx som fått en betydligt bättre start på 2016. I februari levererade Lynx en avkastning på 3,5 procent och har nu stigit med 5,8 procent sedan klockorna ringde in 2016.

Tyck till