ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fingerprint vänder upp efter Carlströms twittrande

  • Foto: TT

Johan Carlström, biometribolaget Fingerprint Cards skandalomsusade ex-vd, är igång på Twitter igen. Aktien vände upp efter att Carlström utlovat att årets första kvartalsrapport blir den starkaste någonsin.

”I dag är det åtta veckor kvar till Q1-rapporten som kommer bli den bästa någonsin”, skrev Johan Carlström på Twitter strax efter klockan 10 på torsdagsförmiddagen. Han kallar också dagens värdering av bolaget för ”ett skämt”.

Strax därpå vände aktien upp på Stockholmbörsen efter att fallit över 2 procent på morgonen. Vid 11-tiden har Fingerprint återhämtat sig till en nedgång på 0,3 procent.

Senare ger han också en bedömning av hur många sensorer bolaget kan tänkas skeppa under 2016. Fortsätter Fingerprint leverera 1 miljon sensorer per arbetsdag som i december blir det totalt 240 miljoner under året.

”Men eftersom alla tror på kraftig tillväxt på både mapmarknaden men även marknadsandel så kan du räkna med 350-425 M 2016”, skriver Johan Carlström.

Johan Carlström har tidigare råkat i blåsväder på grund av sitt frikostiga twittrande om bolaget. Han efterträdare Jörgen Lantto har uppgett att han bett den tidigare vd:n tona ner sina skriverier på sociala medier.

Förra hösten väcktes ett åtal för grovt insiderbrott mot honom och två tidigare styrelseledamöter i bolaget. Åtalet rör handel med aktier och så kallade turbowarranter, ett derivatinstrument med hög risk men även hög potentiell avkastning. Johan Carlström förnekar anklagelserna.

Tyck till