ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: Stålbolag klättrar vidare

En halvtrist avslutning fick Europabörserna att stänga torsdagshandeln lätt på minus, efter en fem dagar lång uppgångsfas.

Vid 17.30 noterades Euro Stoxx 50 0,5 procent lägre. CAC 40 sjönk 0,4 procent vilket också tyska DAX gjorde.

"Vi har haft några bra veckor och det verkar inte som att inkommande data riktigt kan sätta stopp för rallyt. Det är möjligt att folk tar hem vinster inför ECB-mötet nästa vecka", investeringschef vid Seven Investment Management i London, till Bloomberg News.

Defensiva sektorer som hälsovård och telekom tyngde marknaden, medan energi och annat högbeta klättrade.

Stålbolag fortsatte norrut efter att USA på onsdagen infört importtullar på kallvalsat stål från Kina på 266 procent. På Euronext adderade Arcelor Mittal 2 procent vilket betyder plus 37 procent på fem dagar.

Inför nästa veckas räntebesked från ECB är marknaden inställd på nya stimulanser. Uttalanden från ECB-ledamöter på onsdagen pekade mot fortsatt beredskap att agera mot den alltför låga inflationen, utan att direkt påverka marknadens förväntningar om hur omfattande dessa lättnadsåtgärder kan bli.

Tyck till