ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Det håller världens rikaste vakna om natten

  • Foto: Colourbox
Även världens rikaste har sina bekymmer. Störst oro känner de över arvsfrågor och skatt på de rika. Det framgår av den internationella bostadskonsulten Knight Franks årliga förmögenhetsrapport.

I sin årliga förmögenhetsrapport passar Knight Frank på att genomföra en enkät bland världens rikaste personer. För att delta i enkäten krävs det en förmögenhet på minst 30 miljoner dollar, motsvarande 258 miljoner kronor.

I enkäten får respondenterna bland annat svara på vilka tre frågor som de är mest oroade över när det gäller fortsatt förmögenhetsskapande. I topp placerar sig arvsfrågor som håller hela 56 procent vakna om natten, 50 procent oroar sig för skatter för rika medan 47 procent är oroade över världsekonomin.

I botten av listan placerar sig antipengatvättsinitiativ som endast oroar 4 procent av världens rikaste. Inte heller miljöfrågor verkar skrämma slag på förmögna människor då endast 6 procent såg det som ett av de värsta orosmolnen.  

När det kommer till hur världens förmögnaste väljer att placerar sina pengar lägger de i snitt 28 procent i aktier och obligationer, 24 procent i bostäder, 19 procent i egna företag samt håller 15 procent i kontanter.

Rena fastighetsinvesteringar uppgår till 11 procent, samlingsobjekt som vin och konst ligger på 2 procent medan ädelmetaller som guld endast utgör 1 procent av portföljen.

Tyck till