ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Citron blankar Tesla igen

  • Foto: Francois Mori/ TT

Analysfirman Citron Research gick i veckan ut med att de blankat elbilstillverkaren Tesla Motors aktie. Det här är andra gången som firman har en skeptisk syn på aktien.

Citron Research med frontmannen Andrew Left i spetsen väckte mycket uppmärksamhet när han i höstas gick i klinch med hedgefondmiljardären Bill Ackman över det kanadensiska läkemedelsbolaget Valeant.

Nu har Citron Research återigen tagit en kort position i Tesla Motors vid nivån 185-190 dollar per aktie. I ett inlägg på microbloggen Twitter skriver Citron Research att nyhetsflödet inte ser bra ut för aktien och att leverantörs- och efterfrågeproblem bör sänka Tesla-aktien till 100 dollar vid slutet av 2016. Tesla-aktien handlas i dagsläget för 188,3 dollar.   

"Jag tror att det kommer bli svårt att hitta köpare som vill öka på sitt aktieinnehav vid dessa nivåer", säger Andrew Left till CNBC.

Det kan vara värt att notera att Andrew Left inte presenterade någon information som marknaden inte redan kände till och aktien har redan backat med 21,5 procent sedan årsskiftet. Efterfrågan på elbilar riskerar att minska när bensin blir billigare och Tesla har länge haft problem med att möta sina produktionsmål.

Första gången Citron Research gick ut med att de blankat Tesla var i augusti 2013. Den gången hade de helt fel och fick bita i det sura äpplet.

”Vad jag underskattade med Tesla första gången var att nio av tio artiklar om Model S handlade om hur fantastisk bilen var och aktien följde med. Nu är det mer balanserat. Om du ser till bilmässan i Geneve så handlar det inte längre om ifall någon kommer ha elbilar med lång räckvidd 2019-2020 utan om vilka som inte kommer ha det”, säger Andrew Left till CNBC.

Andrew Left passade även på att meddela att han täckt sin blankning i Valeant men specificerade inte när han gjorde det.

Tyck till