ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Asienbörser: Upp för tredje dagen i rad

Asienbörserna fortsatte sina uppgångar på torsdagen, anförda av banker och råvaruproducenter, och ledande index nådde åttaveckorshögsta efter starkare arbetsmarknadsstatistik och data om mindre oljelager än väntat från USA på onsdagen.

Tillväxtvalutor som Malaysias ringgit och den koreanska wonen stärktes, och oljepriset rörde sig på i ett kortsiktigt retrospektiv höga nivåer, strax under 35 respektive 37 dollar per fat för WTI- respektive Brentolja. Detta efter onsdagens lagerstatistik som tydde på en inbromsande amerikansk oljeproduktion och ökad bensinkonsumtion.

Fastlandskinas börser steg för tredje dagen i rad, och uppgångarna är de största under tre dagar sedan november. På lördag samlas Kinas folkkongress för sitt årliga möte, där planen är att signera en ny femårsplan.

Världens aktiebörser har nu återerövrat mer än hälften av nedgångarna 2016 enligt Bloomberg, efter att ha nått de lägsta nivåerna på 2,5 år för tre veckor sedan, enligt Bloomberg.

"Globalt sett håller det på att bli risktillvänt. Vi börjar se en botten i amerikansk tillverkning, oljan studsar tillbaka, och Kina stabiliseras", sammanfattade Ryoma Sugihara, chef för aktiehandel vid Société Générale i Tokyo, till Bloomberg News.

En annan bedömare var mer återhållsam:

"Återhämtningen kan fortsätta på kort sikt, och Shanghais index kan trenda upp till kanske 3.000, men det lär vara fortsatt ryckigt. Fastighetsboomen har drivit cykliska aktier och aktier i fastighetsbranschkedjan. Inför helgens kongress förväntar sig folk en del kloka policybeslut", sade Wu Kan, fondförvaltare vid JK Life Insurance i Shanghai till byrån.


kl 7:00 kl 7:30 kl 12:35 Sedan
31/12
MSCI Asia Apex 50 +0,8% +0,7% - -5,9%
Nikkei 225 +1,3% +1,3% - -10,9%
Hongkong Hang Seng -0,3% -0,5% - -9,2%
Kinas Shanghai Comp +0,4% +0,5% - -19,1%
Kinas Shenzhen Comp +1,1% +0,9% - -23,1%
Taiwan Taiex +0,8% +0,8% - +3,3%
Sydkorea Kospi +0,4% +0,6% - -0,2%
Indien BSE Sensex 30 +1,1% +0,9% - -6,3%
Singapore Straits +2,0% +2,1% - -3,4%
Australia S&P/ASX200 +1,2% +1,2% - -4,1%
Tyck till