ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: Yellen fick fart på Wall Street

De amerikanska börserna handlades runt nollstrecket under första halvan av tisdagens session, men vände sedan upp efter att Fed-chef Janet Yellen gett ett anförande som betraktats som duvaktigt av investerarna.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,6 procent lägre vid 17.633. S&P 500 var samtidigt 0,9 procent högre vid nivån 2.055, medan tekniktunga Nasdaq Composite stigit 1,7 procent till 4.847.

Omkring 950 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 1.800 miljoner aktier omsatts.

Tisdagens makrohöjdpunkt var Fed-chef Janet Yellens tal vid Economic Club of New York. Hon sade där att centralbanken bör gå "försiktigt tillväga" med höjningarna av styrräntan med tanke på de ökade riskerna i den globala ekonomin, samt att hon väntar sig endast gradvisa räntehöjningar under de kommande åren.

"Yellen upprepade att Fed kommer att gå försiktigt till väga, och marknaden glädjer sig åt det. Det var inga överraskningar, och överraskningar är vanligtvis vad som skickar marknaden i fel riktning", sade Richard Sichel vid Philadelphia Trust i en kommentar till Bloomberg News.

Bland sektorerna gick teknologi starkt, något som avspeglade sig i den starkare utvecklingen för Nasdaq-indexet.

En av vinnarna i sektorn var Yahoo, som steg 3,1 procent. Wall Street Journal rapporterade under dagen att Yahoo gett potentiella intressenter för bolagets kärnverksamhet inom internetsök två veckor på sig att komma in med eventuella bud på verksamheten.

Tyck till