ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Lång väntetid för pass

  • Foto: TT
Skåningar som ska ut och resa och saknar pass behöver vara ute i mycket god tid. Skånes passkontor är nämligen överbelastade. Som bäst är väntetiden två veckor — men på vissa håll kan man tvingas vänta upp till två månader, rapporterar Sydsvenskan.

"Vi klarar det inte längre", säger Stefan Stahl på passpolisen i Lund till tidningen.

Värst är situationen i Malmö, och runt 40 procent av alla ärenden på passkontoret i Lund kommer idag från grannstaden. Tidigare nedskärningar i polisens budget har inneburit att poliser fått hoppa in på passkontoren, men på senare tid har det behövts på annat håll.

Väntetiderna kan dock komma att kortas, men först om mellan fyra till sex månader, då ny personal ska vara på plats, skriver tidningen.

Tyck till