ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Rolling Stones-debut i Havanna

  • Foto: TT
Relationerna mellan Kuba och Västvärlden fortsätter att tina upp. Nu har Rolling Stones gjort sin första spelning någonsin i Havanna.

Bandet som länge har varit förbjudit i det kommunistiska öriket inledde sin spelning med Jumpin Jack Flash.

"Jag vet att det förr var svårt att höra vår musik på Kuba, men nu är vi här och spelar. Jag tror också tiderna förändras", sade Mick Jagger på spanska till publiken enligt Reuters.

Totalt spelade det klassiska rockbandet 18 låtar och konserten pågick i mer än två timmar. Jagger talade hela tiden spanska. Rolling Stones skapades 1962, vilket var tre år efter Castros revolution på Kuba. Regimen under Castro var kritisk till band som Stones och Beatles, vilket gjorde att man helt enkelt förbjöd dem från att spelas i radio och på TV.

Relationerna mellan Kuba och USA håller på att tina upp. Bland annat har Barack Obama i veckan besökt det karibiska öriket, vilket inte skett från en amerikansk president sedan 1928. USA bygger också för första gången sedan 50-talet hotell på ön.

Man låter även amerikanska kryssningsfartyg lägga till i vissa hamnar. Beslutet att de två länderna skall gräva ned stridsyxan och förbättra relationerna fattades i slutet av 2014. Sedan dess har steg för steg tagits.

Tyck till