ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Börsnotering i USA på is

Börsklimatet fortsätter att vara lite småbistert på andra sidan av Atlanten. Nu väljer Klox Technologies att ställa in sin börsnotering. De globala noteringarna har inte inlett året så dåligt sedan 2009.

Klox Technologies, som är specialiserad på behandling av hud och mjuka vävnader, lämnade in en ansökan under förra året och ambitionen var att ta in 67 miljoner dollar i samband med noteringen. Men nu meddelar man alltså att noteringen ställs in. Året har inte precis börjat bra när det gäller amerikanska börsnoteringar.

Totalt drog 167 nyintroduktioner in 12,1 miljarder dollar i det första kvartalet. Det är en nedgång med 39 procent i volym och en minskning med 70 procent i kapital jämfört med samma kvartal i fjol.

Det är också den sämsta första kvartalet sedan 2009. Det första kvartalet brukar vara det säsongsmässigt minst aktiva kvartalet på året för nyintroduktioner, visade en rapport från konsultfirman EY tidigare i veckan. Nedgången i aktiviteten i första kvartalet kan delvis förklaras av kursfallen för oljepriset och råvaror, förstärkningen av den amerikanska dollar och den ekonomiska volatiliteten som innebar att investerarna valde att "vänta och se" vid sidlinjen eller söka andra alternativ som förvärv och samgåenden.

Tyck till