ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Volkswagen och Porsche återkallar 800.000 bilar

  • Foto: TT
Biljätten Volkswagen och dotterbolaget Porsche meddelade att bolagen återkallar 800.000 stadsjeepar av modellerna Volkswagen Touareg och Porsche Cayenne, rapporterar Sky News.

De återkallade bilarna är tillverkade mellan 2011 och 2016. Åtgärden är enligt tillverkarna endast i förebyggande syfte då bolagen i interna studier har framkommit att pedalerna kan lossna. Vilken pedal det gäller har bolagen inte meddelat. Bilägarna kommer kontaktas direkt av tillverkarna och kontrollen kommer ta mindre än en halvtimme - enligt tillverkarna. I den nuvarande produktionen har felet åtgärdats.

Det är andra gången den här veckan som Volkswagen återkallar bilar. Bara den här veckan har närmare en miljon bilar återkallats. 177.000 bilar av modellen Passat tillverkade mellan 2014 och 2015 i Europa återkallades i onsdags på grund av elektronikproblem.

Så sent som i förra månaden återkallade Volkswagen 680.000 bilar i USA på grund av problem med krockkuddarna. Bakslagen tynger Volkswagen ytterligare då bolaget i september erkände att de har fuskat med utsläppstesterna för bolagets dieselmotorer vilket har lett till stämningsansökningar.

Tyck till