ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Syrisk militär rycker fram i Palmyra

Syriska regeringsstyrkor rycker sakta fram mot den militanta jihadistgruppen Islamiska statens (IS) ställningar i den världsarvsklassade staden Palmyra, enligt statliga medier och Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.

Enligt den syriska nyhetsbyrån Sana har regeringsarmén och en regimtrogen milis intagit en höjd med utsikt över staden. SOHR rapporterar att striderna har nått Palmyras ruiner, som härstammar från romarriket. Framryckningen uppges få understöd av ryskt bombflyg.

Palmyra har kontrollerats av IS sedan i maj i fjol. Gruppen har sedan dess förstört flera historiskt viktiga tempel och gravar.

Tyck till