ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Stor bankfusion i Italien

Styrelserna för Banca Popolare di Milano och Banco Popolare har beslutat sig för att gå samman. I och med fusionen kommer de två aktörerna att bli Italiens tredje största bank efter UniCredit och Intesa Sanpaolo.

Italiens regering har under ledning av Matteo Renzi uppmuntrat sin egna fragmenterade bankindustri till sammanslagningar. Den italienska banksektorn har exempelvis i stresstester pekats ut som den svagaste länken i Europa.

Banco Popolare kommer att dra in 1 miljard euro i kapital och sälja tillgångar för 500 miljoner euro för att få igenom fusionen. Den nya sammanslagna banken kommer att ha huvudkontor i Milano och Verona. Totalt kommer tillgångarna uppgå till 170 miljarder euro och banken är utspridd på 2.500 kontor.

Tyck till