ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Stockholmsbörsen stängde i rött

Stockholmsbörsens breda OMXSPI stängde på minus 1,5 procent och storbolagsindexet OMXS30 stängde ned 1,7 procent. Även i Europa var indexen röda. Både tyska DAX Londonbörsen FTSE100 var ned 1,3 procent.

”Vi har haft en kraftig uppgång på börsen sedan mitten av februari som har gått ned de senaste dagarna. Vi står inför en längre påskledighet och många minskar sina risker och sin exponering på börsen”, säger Niklas Wellfelt chefsstrateg Ålandsbanken, och påpekar att det är vänteläge inför makrostatistik från USA i nästa vecka.

Råvarusektorn gick sämst på grund av fallande oljepriser och backade med 1,2 procent. På torsdagsförmiddagen föll spotpriset för ett fat brentolja under 40 dollar per fat.

 ”Det fallande oljepriset är en konsekvens av dollarns uppgång efter Feds räntebesked. När dollarn stärks pressas råvarupriserna ned”, säger Niklas Wellfelt.

Strax innan stängning låg spotpriset på ett fat brentolja på cirka 39 dollar medan ett fat nordamerikansk olja (WT) handlades till spotpriset 38 dollar.

I täten för nedgången gick Lundin Mining och branschkollegan Boliden som backade med cirka 3 procent.

Bland smallcapbolagen utmärker sig Anoto som vid den inledande handeln föll med 25 procent efter beskedet att Stein Revelsby lämnar vd-posten och att Joonhee Won blir tillförordnad vd. Bolaget meddelade även att företaget ska ta in en företrädesemission på 160 miljoner kronor. Under dagen fortsatte aktien att rasa till minus 30 procent där den låg kvar vid stängning.

Klädbolaget RNB föll i den inledande handeln efter den redovisade förlusten för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Siffrorna beror på svag utveckling för Polarn O. Pyret. Vid stängning var aktien ned 20,1 procent. 

Tyck till