ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Sony satsar på Playstation i mobilen

Sony väljer att följa i Nintendos fotspår och aviserar satsningar på mobilspel. Det japanska bolaget ska lansera en ny affärsenhet med syfte att hämta PlayStation-spel till iOS- och Android-enheter. Det skriver Tech Crunch.

Forward Works, som Sonys nya enhet för mobilspel ska heta, kommer att bli officiellt lanserad den 1 april. Ansvarig för att leda den nya verksamheten blir Atsushi Morita, nuvarande chef för Sony Computer Entertainment i Japan och övriga Asien.

Även om nyheten må glädja många spelfantaster är det värt att påpeka att Forward Works kommer att endast fokusera på spelare baserade i Japan och Asien, enligt det uttalande som gavs av Sony på torsdagen.

Nintendo rusade på börsen i tisdags efter att bolaget meddelat att dess första spel för smartphones, Miitomo, lockat till sig en miljon användare på bara tre dagar sedan lanseringen.

Tyck till