ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Samgående skapar USA:s största kraftbolag

Tillsynsmyndigheterna i USA har gett grönt ljus för ett samgående mellan Pepco Holdings och Exelon. Därmed skapas USA:s största kraftbolag i en affär värd 6,8 miljarder dollar, skriver Washington Post.

Det blir Pepco som plockas upp av Exelon, det bolag med flest antal kärnkraftsreaktorer i landet. Samtidigt råder det stor oro för att Exelon ska höja energipriserna efter slutförande av affären. Den metoden har använts som praxis vid tidigare uppköp och förväntas nu drabba cirka två miljoner av Pepcos kunder.

Fusionen mellan Pepco och Exelon ses också som ett styrkebesked för näringslivet, där man har lobbat hårt för ett samgående och att få landets huvudstad att framstå som affärsvänlig.Washington har vid två tidigare fall valt att förkasta affären, men bestämde sig efter en 2-1 omröstning att ge tillåtelse då majoriteten ansåg att det var i allmänhetens intresse. Bolagen har bland annat lovat att inrätta så kallade kundinvesteringsfonder och att modernisera elnätet.

Tyck till