ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Säger ja till motion från nazist

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen är på väg att nå sin första framgång i en politisk församling i Sverige. Alla övriga partier i Ludvika kommun säger ja till en motion från partiets talesperson Pär Öberg att börja webbsända kommunfullmäktiges sammanträden.

Frågan behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen och bifölls enhälligt. Det är första gången i modern tid som politiker i etablerade partier i Sverige samfällt säger ja till en motion från en nazist, skriver dt.se.

"Det känns inte roligt att vi har en nazist i kommunfullmäktige. Men jag vill försöka skilja på sak och person. Jag tycker att det är bra om vi kan börja med webbsändningar från fullmäktige och då kan jag inte säga nej till en motion bara för att den är skriven av en nazist. Jag skulle själv ha kunnat skriva en liknande motion", säger kommunalrådet Lotta Wedman (MP) till dt.se.

Pär Öberg kuppades in på ett SD-mandat i valet 2014.

Tyck till