ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York: Väntas öppna nedåt

Terminerna för de ledande indexen tyder på att New York-börserna börjar torsdagen nedåt. För hela handelsveckan, som även i USA är avkortad med en dag, ser det ut att bli en nedgång efter fem raka veckor med uppgångar.

Omkring klockan 14 indikerade terminerna för Dow Jones industriindex, S&P500 och Nasdaq 100 nedgångar på mellan 0,6 och 0,7 procent.

"Vi har haft en ganska betydande återhämtning över hela linjen, och nu känns det som att vi har gått lite för långt. Marknaderna kommer att vara sårbara för nedgång härifrån", sade Steven Santos, mäklare vid Banco de Investimento Global, till Bloomberg News.

Orderingången på så kallade varaktiga varor i USA sjönk i februari med 2,8 procent, mot en förväntad nedgång på 3,0 procent. Samtidigt kom statistik som visade att antalet nyanmälda arbetslösa steg med 6.000 till 265.000 i vecka 11, vilket var en aningen mindre ökning än väntat.

Accenture gjorde en vinst på 1:34 dollar per aktie för det senaste kvartalet, vilket var klart över förväntade 1:18 dollar. Accenture-aktien steg i förhandeln.

Yahoos hela styrelse bör bytas ut, tycker aktivistfonden Starboard Value som därför tänker nominera nio nya ledamöter. Aktien sjönk lätt i handeln före öppning.

Storbanken Wells Fargo tas upp till bevakning av UBS med en säljrekommendation. Enligt UBS är värderingen i högsta laget, samtidigt som det finns risker vad gäller bankens framtida intäktstillväxt. Aktien backade 1 procent i förhandeln.

USA-börserna öppnar även på torsdagen klockan 14.30 svensk tid.

Tyck till