ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kopy gräver guld i Ryssland från 2018

Gruvprospekteringsbolaget Kopy Goldfields, som utvecklar guldprojektet Krasny i Ryssland, räknar med att kunna inleda produktion under 2018.

Det framgår av bokslutsrapportens vd-ord.

Kopy har under 2015 ägnat sig åt prospektering och lönsamhetsstudier. Fokus flyttas nu från borrning och geologisk kartläggning till processkartläggning, konstruktionsplanering och produktionsplanering.

Projektet går "in i nästa fas", skriver vd Mikhail Damrin om planerna för 2016-2017.

"Med hänsyn till en möjlig utökning av gruvan och anläggningskapaciteten, beräknar vi nu att den första produktionen kan starta under 2018, vilket kommer att genomlysas ytterligare under de detaljerade lönsamhetsstudierna senare i år", kommenterar han.

Parallellt med Krasnyprojektet fortsätter bolagets sökande efter partners för Kopylovskoyeprojektet och för det område som bolaget kallar Norra Territoriet.

"Vi noterar ett ökande intresse för våra projekt från externa investerare till följd av de ekonomiskt väldigt förmånliga villkor som råder i Ryssland för närvarande avseende guldbrytning i kombination med positiva prognoser över guldprisets framtida utveckling", skriver Mikhail Damrin, som tycker sig se att investeringsklimatet avseende Ryssland samt guldbranschen generellt återhämtar sig.

Kopy Goldfields rapporterade på torsdagen ett resultat efter skatt om -3,9 miljoner kronor (26,1) för det andra halvåret 2015. Bolaget har ännu inga intäkter.

Aktien handlades vid 10.30-tiden till 1:93 kronor på First North, en uppgång med 1,6 procent för dagen. Hittills i år är aktien upp 162 procent.

Tyck till