ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kamprad ger bort kvarts miljon

  • Ingvar Kamprad. Foto: TT

Ingvar Kamprad fyller snart 90 år och firar med att ge bort en kvarts miljon till en småländsk folkhögskola. Det skriver Expressen.

Ikeagrundaren Ingvar Kamprad har bestämt sig för att skänka 250.000 kronor till Grimslövs folkhögskola i Alvesta kommun.

”Det är klart det är ett oerhört välkommet, vi är mycket tacksamma. Vi är otroligt stolta att Kamprads stiftelse har valt just oss. Vi får hoppas att Ingvar Kamprad får glädje av det här”, säger rektorn Uffe Tannerfalk till Expressen.

Pengarna ska folkhögskolan som är inriktad på hälsa, kultur och friluftsliv använda till att bygga ett uteklassrum. Planerna på ett sådant har funnits länge men nu finns det också pengar.

”Det är precis som att Ingvar Kamprad betalar tillbaka sin till sina gamla, trogna kunder. Han har fantastiska tankar och ger ju väldigt mycket, framför allt till äldre här”, säger rektorn till Expressen.

Som grädde på moset fick Grimslövs folkhögskola nästan samtidigt veta att region Kronoberg beviljat en bidragsansöka på 300.000 kronor. På samma dag håvar alltså skolan in 550.000 kronor.

Tyck till