ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Investerare tror på lägre pund

  • Pundet ligger risigt till, tror investerare. Foto: Colourbox

Investerare har satsat omkring 130 miljarder kronor på att pundet faller till de lägsta nivåerna mot dollarn sedan 1985. Det skriver Bloomberg.

Marknaden fortsätter positionera sig inför Storbritanniens folkomröstning om fortsatt EU-medlemskap den 23 juni. Sedan klockorna ringde in 2016 har investerare satsat minst 130 miljarder kronor på optioner som tjänar på att pundet faller till eller under 1,3502 dollar. Ett tapp på fyra procent från dagens nivå, skriver Bloomberg.

”Det finns en riskpremie i pundet. Men det här är en sån där händelse där du inte har någon möjlighet att kalibrera hur stor den ska vara. Få investerare tror att pundet har fallit till en nivå där det är attraktivt att köpa”, säger Paul Meggyesi, valutastrateg på JP Morgan Chase & Co till Bloomberg.

Pundet har redan försvagats med drygt 4 procent mot dollarn i år. En försvagning på ytterligare 4 procent hade inneburit att kursen legat på den lägsta nivån sedan 1985.

Tyck till