ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Flyg från Bryssel omdirigeras

Flygplatsen Zaventem strax utanför Bryssel hålls stängd fram till söndag på grund av tisdagens terrorattack. Flyg till och från staden är inställda, men enskilda flygbolag kan ha möjlighet att omdirigera trafiken till andra flygplatser.

"Vårt primära fokus är att få hem de som vill resa. Vi bokar om så gott det går från Amsterdam, Paris, Frankfurt och Düsseldorf, men våra flyg från Skandinavien till Bryssel är inställda", säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS, till TT.

Brussels Airlines meddelar samtidigt att vissa av bolagets flighter styrs om till flygplatserna i Antwerpen och Liège i ett försök att få hem resenärerna. Flighterna ombokas automatiskt, enligt bolaget.

För svensk del lyfter i dag, enligt schemat, två flyg till Stockholm och ett flyg till Göteborg via Antwerpen. Två flighter avgår till Köpenhamns flygplats via Liège.

En vanlig vardag lyfter nio flyg till Bryssel från Sverige, enligt Swedavia. När trafiken kan komma i gång är fortfarande oklart, säger Åsa Öhman på flygplatsbolagets pressjour.

"Vi får avvakta utvecklingen där nere."

Tyck till