ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Securitas: Melker Schörling lämnar uppdraget som ordförande

  • Foto: Mark Earthy/TT

Melker Schörling har beslutat sig för att lämna uppdraget som styrelseordförande i Securitas efter 30 år på bolaget. Som ny ordförande föreslås Marie Ehrling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Melker Schörling gjorde entré i Securitas styrelse när han blev ny vd för bolaget 1987. Då hade bolaget 5.000 anställda och var endast verksamma i Sverige. I dag är Securitas verksamma i 53 länder och har omkring 320.000 medarbetare.

Nu lämnar alltså Melker Schörling bolaget helt.

”Jag har fått uppleva en smått otrolig resa med detta fina bolag och jag ser fram emot att fortsatt vara med på tåget om än i en något annorlunda roll. Arbetet i börsbolagens styrelser blir alltmer tidskrävande. Jag är ordförande i fem stora börsbolag och det är dags att minska något”, säger Melker Schörling i ett pressmeddelande.

”Som en av huvudägarna ser jag nu fram emot att fortsätta som bollplank till Securitas styrelse och till VD i centrala affärsfrågor. Jag är samtidigt mycket glad för att Marie Ehrling med sin omfattande kompetens åtagit sig att framöver leda styrelsens arbete som ny ordförande i Securitas ”, fortsätter han.

Enligt statistik från ägartjänsten Holdings är investmentbolaget Melker Schörling AB Securitas näst största ägare med 5,4 procent av kapitalet och 11,6 procent av rösterna. Största ägare är Gustaf Douglas investmentbolag Latour som sitter på 10,9 procent av kapitalet och 29,6 procent av rösterna i Securitas.

”Säkerhetsbranschen genomgår för närvarande en stor omvandling, både i Sverige och internationellt. Securitas leder framgångsrikt denna utveckling och erbjuder idag en kombination av traditionell bevakning och avancerad säkerhetsteknik, vilket ger nya fördelar för våra kunder. Jag ser fram emot att få leda styrelsens arbete i den fortsatta utvecklingen av den strategi som arbetats fram under de senaste åren”, säger Marie Ehrling.

I samma veva har Fredrik Palmstierna och Annika Falkengren beslutat sig för att lämna Securitas styrelse efter 31 respektive 13 år. Som ny ledamot föreslår valberedningen Anders Böös. Valberedningen avser även att återkomma med förslag på en kvinnlig ledamot innan årsstämman den 4 maj.

Stockholmsbörsen reagerade inte nämnvärt på Securitas styrelserockad och aktien backar med 0,7 procent i den inledande handeln.

Tyck till