ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Oljan tyngde Wall Street

Tapp i oljan och bankaktier pressade de amerikanska börserna, som stängde onsdagshandeln i rött.

Efter den senaste tidens rally finns det få katalysatorer för marknaden, som börjar blicka mot rapportsäsongen.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,5 procent till 17.502. S&P 500 sjönk 0,6 procent till 2.036 i en volym som var 20 procent lägre än snittet för de senaste 100 dagarna. Uppgången i S&P500, efter den senaste tidens rally, har stannat av. Under de senaste åtta dagarna har indexet inte rört sig mer än 1 procent under en enskild session. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1,1 procent till 4.768.

Omkring 680 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 1.600 miljoner aktier omsatts.

"Marknaden tar en andningspaus i väntan på en klarare bild över ekonomin. Investerarna har kommit över den värsta rädslan för recession, men är fortfarande nervös inför delårsrapporterna", sade Hugh Grieves, fondförvaltare vid Milton Group, till Bloomberg News.

Amerikanska oljelager ökade med tre gånger så mycket som var väntat vilket, tillsammans med en starkare dollar, pressade WTI-oljan 4 procent.

Tungviktaren Chevron backade nästan 2 procent samtidigt som Emerald Oil fortsatt var handelsstoppat sedan olje- och gasbolaget ansökt om konkursskydd enligt chapter 11. Bolaget har tillgångar på 361 miljoner dollar men skulder på 405 miljoner dollar, och är således det senaste som ser ut att falla offer för de låga energipriserna.

Trots klart högre kvartalsvinst än väntat backade Nike nästan 4 procent. Sportklädesbolagets försäljning nådde inte upp till analytikernas förväntningar, vilket inte heller guidningen gjorde. Bolaget skyllde utfallet på den starka dollarn.

Alcoa inleder åtets första rapportsäsong den 11 april. Enligt Bloomberg News estimat väntas vinsterna för bolagen inom S&P500 ha backat med 9,4 procent, vilket är mer än det 2,5-procentiga vinsttappet som förutspåddes för två månader sedan.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 6 punkter till 1,87 procent.

Tyck till