ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fler bygger trots minskat rot

  • Foto: TT

Försäljningen av byggmaterial fortsätter att öka.
Trots minskat rot-avdrag är det tjänsterna renovering, ombyggnad och tillbyggnad som har bidragit till de starka siffrorna, enligt Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

Tillväxttrenden fortsätter i byggmaterialbranschen. Mätt på jämförbara enheter, och i löpande priser, ökade försäljningen i byggmaterialhandeln med 15,8 procent i februari. Det innebär att den ackumulerade försäljningstillväxten var 10,5 procent under det första kvartalets två första månader.

”Det är full fart i byggmaterialhandeln. Många trodde nog att sänkningen av rot-avdraget skulle innebära en viss nedkylning av branschen, särskilt de första månaderna av året. Men det har blivit tvärtom", säger Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna, i ett pressmeddelande.

Januari och februari är vanligtvis de månader som byggmaterialbranschen har sämst omsättning. Det är framför allt rot-tjänsterna, renovering, ombyggnad och tillbyggnad, och nyproduktionen av lägenheter och småhus som har bidragit till de starka siffrorna, enligt Ulf S. Gustafsson.

”Branschen är inne i en högkonjunktur och eventuella effekter av det sänkta rot-avdraget får vi kanske se tidigast efter ett halvår. Men jag blir inte förvånad om en negativ effekt helt uteblir”, säger han, i ett pressmeddelande.

Tyck till