ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

BMW väljer Piteå

  • Foto: TT

Den tyska bilbjässen BMW har inlett ett partnerskap med svenska datacenterföretaget Fortlax om leverans av superdatatjänster till biltillverkaren. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fortlax kommer leverera colocation- och molnlösningar till BMW vilket innebär att datacentret kommer fungera både som jättehårddisk och superdator för stora datamängdsberäkningar. Tjänster som kan användas till att till exempel genomföra bildesignssimuleringar och sätta upp molnplattformar för företagets datahantering.

”Vi är mycket glada över att kunna välkomna BMW Group till Fortlax och till regionen. Att säkra ett partnerskap med en aktör med sådana erkänt höga kvalitets- och säkerhetskrav är både en milstolpe i Fortlax utveckling, och även en fantastisk möjlighet för hela vår region”, säger Anders Berglund, vd för Fortlax i ett pressmeddelande.

Fortlax tog över Försvarets radioanstalts lokaler i Hortlax söder om Piteå 2004 och har idag omkring 400 kunder. Datacentret är en del av datacenterklustret The Node Pole där även Facebooks två anläggningar ingår.

”Detta är en stor framgång för både Fortlax och för hela The Node Pole-regionen. Vi ser nu hur globala aktörer tittar sig om för att hitta långsiktiga lösningar där både energin och kunskapen finns för datahantering. Att BMW Group väljer Fortlax bland tuff europeisk konkurrens är ett bevis på att Fortlax och The Node Pole är bland de starkaste alternativen i Europa för datahantering”, säger Erik Lundström, vd för The Node Pole.

Tyck till