ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Annika Winsth: Räntebotten är nådd

  • Foto: Oskar Omne

Riksbanken är klar med räntesänkningar på rekordlåga —0,50 procent i reporänta och kommer framöver stimulera med köp av statsobligationer i stället, enligt Nordeas chefekonom Annika Winsth.

Hon tillägger att det är allt mer påtagligt att negativa räntor skapar risker och problem.

"Såväl Riksbanken som andra centralbanker och banker vill undvika att hushåll ska behöva betala för att sätta in pengar på banken. Till viss del gör företag det idag", skriver hon i en färsk boränteprognos.

Nordeas ekonomer räknar enligt prognosen med att reporäntan lämnas oförändrad på —0,50 procent året ut. Det antas ge en boränta för Nordealån med tre månaders löptid på 1,97—2,05 procent. Räntan på Nordeas femåriga bolån väntas öka från 2,46 till 3,25 procent.

Tyck till