ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Anders Borg köper i Kinnevik

  • Foto: Marcus Ericsson/TT

Anders Borg har köpt sina första aktier i Kinnevik, där han sitter i styrelsen. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Anders Borg köpte i måndags 4.400 B-aktier i Kinnevik. Den förre finansministern valdes in i styrelsen för Stenbecks maktbolag vid stämman i fjol och har alltså först nu köpt aktier i bolaget.

Varför köper du aktier i Kinnevik?
”Är man styrelseledamot är det naturligt att man är aktieägare”, säger Anders Borg.

Men varför har du väntat i ett år?
”Jag var tvungen att klara av årsredovisningens i mitt eget bolag först, så jag kan besluta om de olika överföringar som ska göras”, säger Anders Borg och syftar på den utdelning han plockade ut från sitt bolag Economic and Financial Management Anders Borg.

Den färska årsredovisningen visar på en omsättning på 14 Mkr och vinsten blev 2,1 Mkr. Det firade Anders Borg med att plocka ut 2 Mkr.

För hälften av pengarna köpte han Kinnevik-aktier. Baserat på stängningskursen den 21 mars betalade han 1 Mkr för sina 4.400 aktier.

”Kinnevik har väldigt goda förutsättningar att ta ledarskapet i digitaliseringen och dra nytta av den starka långsiktiga tillväxten i ett antal länder och regioner”, säger den förre finansministern.

Vad har du mer i din aktieportfölj?
”Jag äger aktier i Kinnevik och Millicom, de är två bolag jag själv är aktiv i och där har jag mina placeringar."

Cristina Stenbeck kommer lämna ordförandeposten i Kinnevik vid vårens stämma. och ersättas av Tom Boardman. Anders Borg kommer dock sitta kvar, men lämnar Millicoms styrelse där han tog plats i fjol.

Tyck till