ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Aktiespararna: Hon kringgår kritiken

  • Foto: TT

SEB:s vd Annika Falkengren lämnar Securitas styrelse. Men uppdraget i Volkswagen är det verkliga problemet, anser Aktiespararna.
"Hon kringgår kritiken genom att stryka ett uppdrag", säger Albin Rännar, chef för marknadsövervakning på Aktiespararna.

På tisdagen kunde Di berätta från SEB:s årsstämma att vd Annika Falkengren var på väg att lämna ett av sina styrelseuppdrag. Annika Falkengren, ledamot i Volkswagens så kallade överstyrelse, har sedan biljättens utsläppsskandal uppdagades fått hård kritik för uppdraget. Den kritiken och frågan om mångsyssleri väcktes åter av Aktiespararna på tisdagens stämma. Albin Rännar pekade på både tidsaspekten och risken för skadestånd och stämningar.

Ordförande Marcus Wallenberg gjorde klart att Annika Falkengren skulle lämna ett av sina uppdrag i år, men banken ville inte berätta vilket.

På onsdagsmorgonen står det klart att det är Securitas styrelse som Annika Falkengren lämnar efter 13 år. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Men det är Volkswagen som är det stora problemet, framhåller Albin Rännar.

”Vi tycker att hon borde ha backat från uppdraget i Volkswagen, som var det stora problemet och inte Securitas. Hon kringgår nu kritiken genom att stryka ett uppdrag”, säger han.

Aktiespararna anser att Annika Falkengren totalt sett har haft för många uppdrag vid sidan om vd-jobbet i SEB, så att hon nu lämnar Securitas styrelse är ändå positivt anser intresseorganisationen.

”Det är ett halvt steg tillbaka”, säger Albin Rännar.

Från SEB:s sida vill man på onsdagsmorgonen inte kommentera Annika Falkengrens avhopp från Securitas.

Tyck till