ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

ABB tar Shell-order

ABB har fått en order avseende att förse Shells kommande naturgasutvinningsfartyg Prelude med utrustning, och med tjänster under fem år.
Det framgår av ett pressmeddelande.

"Då det är ett ramavtal kan volymerna variera från år till år. Vi får inte ange ordervärde", uppger en talesman på ABB till Nyhetsbyrån Direkt på frågan om ordervärde, som inte anges i pressmeddelandet.

Ordern inkluderar leverans av motorer, generatorer, frekvensomriktare och lågspänningsställverk. Den garanterar även service och livscykelhantering av den elektriska utrustningen, liksom service och support för motorer från tredjepartsleverantörer.

Shell Prelude FLNG (floating liquefied natural gas) är enligt pressmeddelandet världens genom tiderna största flytande anläggning, med en längd på 488 meter, bredd på 74 meter, och ett deplacement på 600.000 ton vid full last. Världens största containerfartyg i dagsläget är cirka 400 meter långa.

Planen är att Shell Prelude FLNG ska bogseras till en förtöjningsplats utanför Australiens nordvästra kust och ligga kvar där under upp till 25 år.

Tyck till