ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Samsung vs Apple till Högsta domstolen

USA:s högsta domstol har gått med på att lyssna till Samsungs överklagan av ett tidigare skadeståndskrav, skriver Venture Beat.

Det handlar om en tvist från 2012 där det sydkoreanska bolaget anklagades av Apple för att ha kopierat patentdesignen på dess iPhone. Domen som utfärdades mot Samsung 2012 beordrade bolaget att betala mer än 548 miljoner dollar, vilket det gjorde. Men nu vill man alltså ha en omprövning av det utslaget.

Samsung sägs vara ute på jakt att få tillbaka 399 miljoner dollar, vilket motsvarar det bötesbelopp som hade direkt anknytning till designintrånget. Samsung hävdar att liknelsen i designen bidrog endast marginellt till vad som är en komplex enhet.

En talesman för Samsung sade i ett uttalande att domstolens genomgång kan leda till en rättvis tolkning av patentlagstiftningen som kommer att stödja kreativitet och belöna innovation.

Apple har avböjt att kommentera.

Tyck till