ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Uppgången fortsätter i USA

Wall Street stängde måndagshandeln lätt på plus, vilket betyder att en sjätte uppgångsvecka hade inletts.
De stigande börskurserna har fått volatilitetsindex, VIX, att backa till den lägsta nivån på sju månader, bara förra veckan föll VIX 15 procent.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till 17.624. S&P 500 ökade 0,1 procent till 2.051, vilket betyder att den sjätte uppgångsveckan hade inletts. Tekniktunga Nasdaq Composite klättrade 0,3 procent till 4.808.

Omkring 370 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 1.600 miljoner aktier omsatts.

"Vi har en otrolig månad i ryggen, varför jag tror att marknaden behöver konsolidera lite. Trots att vi gått upp så mycket är vi i princip på oförändrat sedan årsskiftet", sade Michael James, chef över aktiehandeln vid Wedbush Securities i Los Angeles, till Bloomberg News.

Den senaste tidens vinnare energi och bankrelaterat startade veckan i rött, vilket vägde på S&P500-index. Bland enskilda namn backade Chevron dryga procenten, trots uppgång i WTI-oljan, och Warren Buffett-ägda energibolaget Kinder Morgan på minus 2 procent.

En större rörelse stod Valeant för som efter en volatil session stängde på plus 7 procent efter förra veckans ras på 60 procent. Vd:n Michael Pearson får gå, var beskedet på måndagen. Någon ny högsta chef presenterades inte men storägaren Bill Ackman tar en plats i styrelsen.

Bland de större teknikbolagen hade Apple ögonen på sig efter att teknikjätten på ett event presenterat en ny mindre Iphone samt en Ipad. Nyheterna togs emot med en gäspning av marknaden, aktien stängde kring oförändrat vilket motsvarade öppningskursen.

Vidare rusade Valeant drygt 7 procent, efter förra veckans ras på 60 procent. Vd:n Michael Pearson får gå, var beskedet på måndagen. Någon ny högsta chef presenterades inte men storägaren Bill Ackman tar en plats i styrelsen.

En ännu större uppgång visade Valspar, tillverkare av målarfärg, sedan aktien rusat 24 procent. Sherwin-Williams har kommit överens om att köpa konkurrenten för omkring 9,3 miljarder dollar och skapar därmed världens största färgbolag.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 4 punkter till 1,91 procent.

Tyck till