ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Superentreprenör till Åre

  • HJÄLPER PRESIDENTEN. Julie Hanna är ambassadör för globalt entreprenörskap för president Obama. I april talar hon på Åre kapitalmarknadsdagar.

Julie Hanna, entreprenör och investerare, befinner sig med USA:s president Barack Obama på det historiska statsbesöket på Kuba.
Snart talar hon på Åre kapitalmarknadsdagar, där Di är medarrangör.

”Julie Hanna har ett större perspektiv på företagande än att det bara handlar om att kapitalisera på det. Hennes vision är att genom entreprenörskap och företagande skapas demokrati och även möjlighet att utrota fattigdom”, säger Anna Magnusson, projektledare på Åre Kapitalmarknadsdagar.

Julie Hanna utsågs i maj i fjol till ambassadör för globalt entreprenörskap av president Obama. I söndags inleddes hans historiska besök på Kuba – det första av en amerikansk president på 88 år – och Julie Hanna har varit med på resan för att stärka banden till landet.

Julie Hanna föddes i Egypten, men flydde som liten kriget från både Jordanien och Libanon. Slutligen landade familjen i USA, där Julie Hanna med en examen i datavetenskap i bagaget har byggt en karriär som framgångsrik entreprenör och affärsängel.

Hon har grundat flera bolag i Silicon Valley och är rådgivare och investerare i flera snabbväxande bolag. Bland annat är hon engagerad i Lending Club, som kopplar samman låntagare och investerare, och inkubatorn Idealab.

Sedan 2009 är hon ordförande i Kiva, som via nätet gör det möjligt att låna ut pengar till entreprenörer i utvecklingsländer. Under hennes tid har organisationen levererat 1 miljard dollar, motsvarande drygt 8 miljarder kronor, i lån till nästan 2 miljoner entreprenörer i 190 länder.

Julie Hanna själv har pekat på att en stor andel av entreprenörerna är kvinnor, vilket i sig kan hjälpa till att förändra samhällsstrukturer.

När Åre kapitalmarknadsdagar arrangeras för sjunde gången den 7–8 april kommer Julie Hanna att vara huvudtalare.

”Det här är en fantastisk möjlighet att få ta del av en världsledares erfarenheter inom entreprenörskap”, säger Anna Magnusson.

Evenemanget har i år slagit rekord med över 2.000 bokade besök. Bland annat kommer moderatledaren Anna Kinberg Batra, Nordeas chefsekonom Annika Winsth och en rad entreprenörer så som Rosie Linder, grundare av spelbolaget Peppy Pals. Digitaliseringen och nya typer av finansieringsformer är två teman som kommer att diskuteras.

Tyck till