ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Styrelseledamot i ABB omkommen i flygkrasch

  • Roger Agnelli. Foto: TT/Bloomberg
ABB:s styrelseledamot Roger Agnelli har omkommit tillsammans med sin fru och sina två barn i en flygplanskrasch Brasilien.

Olyckan skedde klockan 15.20 i Sao Paulo på lördagen. Myndigheterna har påbörjat en utredning av vad som orsakade kraschen men än så länge finns inga detaljer, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Klart är att det lilla flygplanet med familjen Agnelli, två passagerare och en pilot startade i Sau Paulo för att flyga mot Rio de Janeiro där familjen Agnellis skulle gå på ett bröllop. Men strax efter avfärd kraschade planet av okänd anledning in ett hus nära flygplatsen. Fem personer som befann sig i huset undkom utan allvarligare skador, skriver braslianska O Globo.

Roger Agnelli valdes in i ABB:s styrelse 2002. Han ledde i många år det brasilianska gruvbolaget Vale, , världens största järnmalmsproducent, men lämnade bolaget 2011.

”Jag är mycket bedrövad. Roger var extremt omtyckt och uppskattade medlem av ABB:s styrelse och en god vän. Jag är tacksam över att få ha jobbat med honom. Mina tankar går till offrens familjer”, säger ABB:s styrelseordförande Peter Voser i ett pressmeddelande.

Ulrich Spiesshofer, ABB:s vd, kallar olyckan för ett fruktansvärd tragedi.

”Både jag och ABB har förlorat en mentor och vän. Jag vill framföra mina kondoleanser till familjerna”, säger vd:n i ett uttalande.

Roger Agnellis efterträdare kommer att väljas in på bolagsstämmans 21 april.

Roger Agnelli blev 56 år gammal.

Tyck till