ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Skattebetalarna uppvaktar kungen med sång

  • Foto: TT

Stockholms stad har beslutat att kung Carl XVI Gustaf ska firas med sång när han fyller 70 år på Valborgsmässoafton. Kungens födelsedagskör kommer att ledas av Caroline af Ugglas och väntas kosta cirka 150.000 kronor, skriver Aftonbladet.

På födelsedagen den 30 april kommer kung Carl XVI Gustaf att uppvaktas med en kör som sjunger utanför Kungliga slottet. Sångupplevelsen, som väntas kosta cirka 150.000 kronor, är Stockholms stads present till kungen på 70-årsdagen, skriver Aftonbladet

"Vårt mål är en kör på tusen personer under ledning av artisten Caroline af Ugglas. Det blir åtminstone en kör på femhundra personer. Sedan har vi Arméns musikkår som inleder sånghyllningen", säger Kulturförvaltningens avdelningschef Roger Ticoalu, till Aftonbladet.

"Kören och svenska folket kommer att stå på Norrbro och födelsedagsbarnet med gäster kommer att stå på Lejonterrassen", fortsätter Roger Ticoalu, till Aftonbladet.

Firandet av kungen kommer att pågå under den sista veckan i april med bland annat konsert på Nordiska Museet och bankett på Kungliga slottet. 

Tyck till