ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Ökad tro på högre oljepris

  • Foto: AP
Hedgefonder och andra spekulanter har en allt starkare tro på ett högre oljepris. Under den senaste tiden har de både ökat sina långa positioner och minskat sina blankningar. Det skriver Bloomberg.

Oljepriset har återhämtat sig ordentligt från bottennivåerna i februari. Spotpriset på WTI-oljan stiger med 4,3 procent på måndagen och handlas nu för drygt 41 dollar per fat. På en månad har priset nu stigit med 38 procent och är upp drygt 10 procent sedan klockorna ringde in 2016.

På onsdagen meddelade Qatars oljeminister att vissa Opec-medlemmar gått med på att diskutera frysning av produktionen med andra producenter i april. Dessutom sjönk den amerikanska produktionen till den lägsta nivån på 16 månader, skriver Bloomberg.

”Det råder ingen tvekan om att marknaden positionerar sig inför mötet. Detta skulle kunna vara en ny fas i samarbetet mellan Saudiarabien, resten av Opec och andra producenter för att stabilisera utbudssituationen. Om mötet inte resulterar i något konkret kommer marknaden röra sig åt andra hållet”, säger John Kilduff, partner på hedgefonden Again Capital, till Bloomberg.

Under veckan fram till den 15 mars ökade de långa positionerna i WTI-terminer och optioner med 17 procent. Även blankningspositionera minskade med 20 procent och är nu på den lägsta nivån sedan juni 2015.  

Tyck till