ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Löfven avfärdar kritiken

Statsminister Stefan Löfven avfärdar bestämt kritiken från företrädaren Håkan Juholt – som i en intervju dömer ut honom som fullständigt visionslös.
"Han får tycka vad han vill, jag är fullt upptagen med att regera landet", säger Stefan Löfven.

Det var i en intervju med Dala-Demokraten som den tidigare S-ledaren Håkan Juholt riktade hård kritik mot Stefan Löfven. Regeringen bedriver enligt Håkan Juholt, som ledde partiet i 10 månader från och med i mars 2011, en dålig politik och saknar "ideologiskt självförtroende".

Statsminister Stefan Löfven slår ifrån sig kritiken.

”Jag vet ingen fråga i arbetarrörelsen som varit så viktig som frågan om arbete för alla. Det är den mest klassiska uppgiften för arbetarrörelsen att lösa. Jag har tagit mig an det kanske tuffaste uppdraget på mycket länge. Att se till att Sverige får EU:s lägsta arbetslöshet”, säger Stefan Löfven till Di.

Håkan Juholt pekar i intervjun på att partiet under hans ledning var på väg upp mot 40 procent, och tar dagens låga opinionssiffror för S som ett kvitto på att hans ideologiska nystart var rätt väg.

Men det där med 40 procent är inte helt överensstämmande med verkligheten. Partiet var med honom vid rodret i och för sig uppe och nosade på 35 procent i någon enstaka mätning, men hans korta tid som partiledare präglades av skandaler och när han avgick var partiet snarare på väg ner mot 20 procent.

Socialdemokraterna har nu under vintern i flera mätningar varit nere på ungefär samma låga nivåer som under Håkan Juholts sista tid som partiledare. 

Men Stefan Löfven ger inte mycket för råden från sin företrädare.

”Han får tycka vad han vill, jag är fullt upptagen med att regera landet. Jag har styrt om från skattesänkningar med 140 miljarder till investeringar med 60 miljarder på den här korta tiden”, säger Stefan Löfven och fortsätter:

”Andra får ha sina uppfattningar, men jag ska se till att knäcka arbetslösheten, vända skolresultaten och säkra välfärden.”

Tyck till