ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Kamp mellan underleverantörer om Apple-skärmar

Apple har enligt industrikällor tecknat avtal med Samsung Display om leverans av upp till 60.000 flexibla oled-paneler per månad i år.

Det skriver koreanska IT-sajten ET News, som tillägger att om antalet oled-paneler stämmer är produktionskapaciteten hos Samsung Display högre, då leveranser till Samsung Electronics och kinesiska tillverkare tillkommer.

Uppgifter om att Apple arbetar på att placera en oled-display i Iphone har cirkulerat länge och underleverantörerna räknar med att ha nya produktionsfaciliteter på plats år 2018, samma år som Apple har väntats byta ut Iphonens nuvarande lcd-display mot oled.

Tidningen Nikkei skriver dock att Apple ligger före i tidsplanen och att den första Iphone som får oled-skärm kan bli modellen 7S. Det innebär att den nya skärmtekniken kan få premiär i Iphone redan 2017.

Frågan är vilket företag som får rätten att bli andrahandsleverantör till Apples kommande telefoner. Enligt ET News är chansen stor att LG Display får uppdraget, men leveransproblem gör att företag som taiwanesiska Foxconn eller japanska JDI (Japan Display) kan konkurrera.

Tyck till