ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Copperstone rusar efter analysresultat

Det First North-listade mineralprospekteringsbolaget Copperstone Resources steg brant i måndagens inledande handel sedan bolaget delgivit marknaden resultat från en första utvärdering av höstens borrningar och omanalyser av gamla borrkärnor.

"Sammantaget måste detta betraktas som en mycket stor framgång. Då vi nu kan använda all tillgänglig data i sin helhet innebär detta att vi överträffat de mål vi satt upp", kommenterar vd Per Storm i ett pressmeddelande.

Målen att verifiera bolagets geologiska hypotes, och att skapa en databas kompatibel med internationella standarder för mineraltillgångsbedömningar, är uppnådda. Arbetet fortsätter med att bedöma mineraltillgångens storlek, uppger Copperstone.

"Vi fokuserar för närvarande fullt på arbetet med mineraltillgångsbedömningen i syfte att påvisa att Copperstone i förlängningen kan bli en av de största bas- och ädelmetallförekomsterna i Norden", skriver Per Storm.

Copperstoneaktien handlades strax före klockan 10 på måndagen till 0:37 kronor, en uppgång med 25 procent för dagen.

Tyck till