ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Aktietips: Köp i Ework och Transcom

  • Foto: Michael Probst/TT

Ework och Transcom får upprepade köpråd, men Börsveckan avvaktar med Sectra och ställer sig neutral till Enea och Clas Ohlson.

Konsultmäklaren Ework har god direktavkastning och låg finansiell risk med stor nettokassa. Kanske blir det fart på utlandssatsningarna. Köprådet upprepas.

Med Altor som huvudägare sedan ett år stiger marginalerna i kundtjänstbolaget Transcom. Börsveckan räknar med reträtter från olönsamma affärer och upprepar köprådet även här. Därutöver ställer sig tidningen mer skeptisk.

Sectra är splittrat mellan medicinsk IT och säker kommunikation. Tillväxten finns där men värderingen är hög och redaktionen avvaktar.

Enea gör realtidssystem för basstationer med osäkerhet inför övergången till öppen källkod. Aktien får varken köp eller sälj utan en neutral rekommendation.

Även Clas Ohlson får rådet neutral. Det nya konceptet med mindre butiker i kombination med e-handel har ökat den operationella risken. Men historiken är "mycket förtroendeingivande" och balansräkningen "urstark".

Tyck till